BEGÄR OFFERT

Spara upp till 80% genom att köpa dina bildelar hos oss.

BEGÄR OFFERT
Nedladdningsbara dokument
Renoverad utbytesmotor

OM VÅRA MOTORER

Utbytesmotor för dina behov! Bildelsxperten är din kompletta motorleverantör. Vi har ett brett sortiment av utbytesmotorer i olika kvaliteter – Ny motor, fabriksrenoverad utbytesmotor & begagnad komplett motor. Det innebär att oavsett ditt behov, har vi en motor du söker.

När du råkar ut för ett motorhaveri är det viktigt att i första hand kontrollera varför din motor havererade, eftersom det ofta beror en svag punkt i din motor eller oregelbunden service. Ibland beror ett motorhaveri på kringutrustning så som t.ex. turboaggregat eller oljepump. Det är då viktigt att den delen som orsakade haveriet byts ut samtidigt som motorn för att undvika att ett liknande haveri sker i framtiden.

 

Utbytesmotor, Renoverad

Vid köp av en renoverad utbytesmotor kan du känna dig trygg med att enbart original reservdelar använts. Motornlevereras, om möjligt, förstärkt vid känsliga punkter för att undvika framtida problem. En utbytesmotor från oss är alltså oftast starkare och mer pålitlig än den som satt i bilen från början. Vid kända fel och brister brukar originalfabrikerna uppdatera den känsliga delen, ibland utan att meddela bilköparna om att dom upptäckt ett fabrikationsfel. Vissa av dessa fordon kan köras tiotusentals mil utan ett motorhaveri, medan andra enbart rullar ett par tusen mil.

När det kommer till Bildelsxpertens kännedom att en motordel uppdateras av original, byter vi  genast ut denna delen på alla våra motorer av den typen. Våra renoverade motorer levereras alltid med 1 års garanti, både på arbete och delar.

 

Fabriksny motor

Våra fabriksnya motorer är helt nya. Ny motor köps oftast upp på auktioner runt om i världen genom att fabrikerna har haft en överproduktion på en viss motortyp. Vi köper då upp ett större antal motorer och erhåller därför ett pris som blir svårslaget i Norden & Europa. Vi har dessutom samarbetspartners runt om i Europa som köper in fabriksnya bilar, som sedan demonteras och säljes i delar. Detta eftersom vissa försäkringsbolag har svårt att hitta motsvarande motorer & reservdelar och därmed tvingas skrota bilar som egentligen går att rädda. Vi har med jämna mellanrum även möjlighet att köpa in “testmotorer”, dvs. dom har varit monterade men aldrig rullat över 50 mil. Självklart lämnar vi samma garanti på testmotorer som på nya motorer, dvs. 2 år.

 

Begagnad motor

En begagnad motor från oss är en kontrollerad motor och därmed lämnar vi 1 års garanti på den. Uppgift om antal kilometer motorn rullat lämnas alltid i samband med offert! En begagnad utbytesmotor från oss säljes nästan uteslutande komplett. Skulle någon av delarna, t.ex. turbo, dieselutrustning, generator, startmotor eller liknande inte hålla den kvaliteten vi kräver på våra begagnade motorer, levereras motorn utan denna delen. Du kan då välja att köpa till delen som fattas eller flytta över den från din gamla motor. Följande görs alltid på en begagnad motor:

 1. Kontroll samt kompressionstest
 2. Noggrann rengöring av motorns alla komponenter
 3. Inspektion & kontroll på eventuella känsliga  punkter. Vid en brist, byts delen ut till en ny eller bättre begagnad
 4. Alla öppningar, t.ex. insug, grenrör etc. förseglas väl för att undvika främmande föremål i motorn under transport och montering.
 5. Motorn paketeras väl, samt frakt och försäkring på godset tecknas. Motorn är spårbar & försäkrad under hela leveransen till dig eller direkt till verkstaden.

Har du frågor om oss eller våra motorer? Önskar du offert på utbytesmotor? Vänligen kontakta oss direkt via formuläret eller via telefon 0431-18118.

UTBYTESMOTOR - MOTOR ENLIGT DINA ÖNSKEMÅL

Shortblock Enligt offert
Skrapat longblock Enligt offert
Delvis komplett motor Enligt offert
Helt komplett motor Enligt offert
Tillbehör Enligt offert

VARFÖR EN MOTOR FRÅN BILDELSXPERTEN?

Bildelsxperten AB är  Nordens ledande leverantör av motorer, växellådor och reservdelar till bilar samt lätta och tunga lastbilar. Vi är idag ett självklart val för många verkstäder, åkerier och försäkringsbolag i Norden. Bli en nöjd kund du också – Kontakta oss direkt.

 • Vi är fordonsexperter. Hos oss får du hjälp hela vägen
 • Kvalitetsprodukter – Vi har Sveriges mest stabila kvalitet
 • Snabba led- & leveranstider
 • Alltid minst 1 års garanti
 • Villkorslös service och ett personligt supportteam

FAQ - FRÅGOR & SVAR

 • Vad innebär utbytesmotor?

  Ordet utbytesmotor betyder att din gamla motor returneras till oss. Vi renoverar (om möjligt) din gamla motor och säljer den igen. På så vis har vi alltid renoverade motorer i lager och kan erbjuda våra kunder lägre priser.

 • Vad ingår i en motor?

  Dom flesta av våra motorer kan levereras enligt era önskemål, dvs. med eller utan kamrem, vattenpump, kopplingssats och kringutrustning. I normalfallet är det dock bara ett komplett motorblock och ett komplett topplock som ingår. Hur komplett din motor levereras framgår av din offert.

 • Vad innebär begreppen shortblock, longblock och komplett motor?

  Ett shortblock är ett komplett motorblock, dvs. bottendelen av motorn. Longblock är detsamma som shortblock men med ett monterat (komplett topplock). En komplett motor innebär i regel 90% komplett. Slangar, elektronik, generator, startmotor etc. flyttas över från din gamla motor. Dessa detaljer skiljer ofta från bil till bil och kan ibland inte monteras i förväg.

Hemsida & SEO i samarbete med NetMarketing.se